torsdag 10 maj 2012

Tennis

 Tennis uppfanns på år 1873 av en man som hette Walter Clopton Wingfield. I tennis använder man ett rack och en boll. Meningen är att slå bollen över nätet på planen till motståndarens sida och få honom att missa. För att vinna matchen så måste man vinna 2 set vilket är vanligast eller 3 set som spelas
vid elitmatcher. För att vinna ett set måste man vinna 6 games. för att vinna ett game måste man vinna 4 bollar. Man räknar bollarna i gamet som 15, 30, 40 och game. Har någon 15 och den andra 0 säger man 15-love.
Är det 40 lika säger man deuce. Det finns 3 huvud slag, fourhand, backhand och smash. Sedan finns det 6 andra slag. Serv, som påminner om smashen. Retur, når man returnerar serven. Slice, när man skär bollen så att den får underskruv. Volley, påminner om slicen fast man tar den innan stuts. Dryvolley, en fourhand eller backhand som man tar som volley. Man inleder matchen med att så kallat "bolla in". Det menas att man värmer upp slagen. Sedan startar man matchen genom att en servar. Vart tredje game byter man sida och dricker vatten. Det finns fyra stora tävlingar i tennis och de kallas "Grandslams". De består av Franska öppna, Australiska öppna, Wimbeldon och US open. De 5 bästa i tennis är: 1, Novak Djokovic, 2, Rafael Nadal, 3, Roger Fedrer, 4 Andy Murray och 5, Jo-wilfried Tjonga.

av: Conor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar