torsdag 15 mars 2012

PUSH-filmresencion

Filmen Push handlar om speciella personer med "superkrafter" som lever runt omkring vanliga människor. Det finns "Movers" som kan flytta på saker och lyfta upp dem i luften med hjälp av "tankekraft", och "Bleeders" som skriker högt så att hjärnan nästan sprängs på andra personer och det rinner blod ut ur ansiktet. "Watchers" som kan se in i framtiden, "Pushers" som kan styra folks tankar och få dem att göra vad de vill, "sniffers" som kan lukta på t.ex. en tandborste och se vad de gjorde med den för flera år sen. På så sätt kan de se vart personen befinner sig. "Shifters" som kan ändra form på allting, och förvandla t.ex. en papperslapp till en hundralapp. Och till slut "Shadows" som kan skydda en person från " sniffers".

Nick Gant, som spelas av Chris Evans, är en så kallad "mover". Hans pappa blev dödad av Divisionen, som är en grupp som vill få tag på "speciella människor" och ge dem en spruta som gör dem starkare, och sen göra dem till soldater.

Innan Nicks pappa blev dödad sa han till Nick att en dag kommer en flicka att ge dig en blomma, du måste hjälpa henne. Tio år senare knackar det på dörren och två stycken sniffare från Divisionen kommer in. De säger att de snart kommer få in Nick till Divisionen. Sen knackar det igen, och flickan med blomman, som spelas av Dakota Fanning, står där. De beger sig ut på ett stort äventyr för att samtidigt som de skyddar sig mot Divisionen, rädda Nicks förra flickvän, spelas av Camilla Belle, som är den enda som har överlevt sprutan från Divisionen. De måste hitta henne före Divisionen gör det. "PUSH" är en mycket spännande film mellan onda och goda, och krafter mot krafter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar