torsdag 15 mars 2012

Zlatans bok gör succé!

Det var tur att skandalen i Italien inte förstörde Zlatans karriär för då hade inte Sverige haft en stor fotbollsstjärna...

Jag är Zlatan kom ut 2011. Han som skrivit boken heter David Lagercrantz som lyssnat på Zlatans berättelse om sitt liv. David Lagercrantz är författare och journalist. Han debuterade med boken Göran Kropp 1997. Tre år senare publicerades hans biografi om uppfinnaren Håkan Lans. David fick sitt stora skönlitterära genombrott med den kritikerhyllade boken Syndfall i Wimslow, en roman om den engelske matematikern Alan Turing.

I boken får reda på hur det är att leva i förorten och vilka skillnader de är att leva där och i ett vanligt samhälle. Boken handlar om Zlatans liv. Han berättar om kampen och striderna i Ajax, om köpet till Juventus, succén i Italien och spelskandalen som höll på att förstöra hans karriär. Han berättar om Inter och segrarna, om Mourinho, målen och de stora stjärnorna. Han berättar om Helena, barnen och om livet bakom strålkastarljuset. För första gången avslöjar han precis vad som hände med Pep Guardiola i Barcelona. Vi får reda på hur att de är att vara fotbolls-proffs och de fördelar och nackdelar som finns. Boken är den mest sålda boken i Sverige, enligt Bonnier Group Agency.

Det är den bästa bok jag läst för man får verkligen en uppfattning hur det är att vara fotbollsproffs både dess fördelar och nackdelar. Boken får fem av fem stjärnor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar