torsdag 5 april 2012

Världens största onlinespel blir ännu större

Den nya, och fjärde expansionen av World of Warcraf;t så kallad Mists of Pandaria, innehåller pandor och kinesisk kultur. Förra året gick Blizzard (skaparna av det framgångsrika onlinespelet) ut med att dem skulle släppa en ny expansion, någon gång under året 2012. Att spelet skulle handla om pandor togs först som ett april-skämt, men lite senare bekräftade Blizzard att de var till hundra procent seriösa om detta.
När folk fick reda på att pandorna inte var ett skämt, blev det blandade känslor från fansen. Många tyckte att pandor är töntiga och att spelet förvandlades till ett spel för småbarn.

I Kina så är pandor heliga, och därför var Kina skeptiska mot att Bizzard skulle ha pandor i spelet, men Blizzard lyckades övertala Kina om att det bara var ett spel, och inte på riktigt. Själv tycker jag att Kina överdriver med sin kultur. Det är ju trots allt bara ett spel, och pandor har funnits i Blizzards tidigare spel sedan åtta år tillbaks.

Själv ser jag fram emot den nya expansionen då Blizzard även kommer förnya lite gammalt material så att man kan återuppleva det igen. Jag tycker att den nuvarande expansionen; Cataclysm, är en mycket bra expansion. Det ska bli kul att kunna spela som en panda, men det kommer antagligen se lite löjligt ut.

// Henrik & Filip

2 kommentarer: